JUJA maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Van plastic fles naar kleding

Zo wordt JUJA’s beschermende zwemkleding gemaakt

Een vervuilde straat of oceaan gaan we graag tegen bij JUJA Wear. En wel door het recyclen van de bekende petflessen tot beschermende Uv- zwemkleding. Het is begrijpelijk dat je niet meteen aan gerecyclede flessen denkt bij het zoeken naar een nieuwe bikini voor je dochter of een zwemset voor je zoon. Toch heeft het heel veel voordelen. We focussen ons op het tegengaan van zonneschade met onze Uv-kleding en op verantwoord te werk gaan op het gebied van milieu. We zijn ons heel bewust van de duurzaamheid van de verschillende zwemshirts, zwempakken en bikini’s, zowel met het oog op milieu als op kwaliteit. En dat dus allemaal, door het gebruik van nog niet eens tien petflessen per item!

Plasticsoep

Laten we beginnen bij het begin: het zwerfvuil. Zonder twijfel een veelbesproken onderwerp de afgelopen tijd. Want waar komt al dat afval vandaan? Een groot deel van het strandafval in Nederland is afkomstig van de scheepvaart en visserij. Daarnaast komt dertig procent vooral door strandtoerisme, zo blijkt uit het strandafvalonderzoek van de Rijksoverheid. Eén van de redenen dat we na een dagje aan het water worden verzocht onze afval mee te nemen. Een kleine daad voor een groot resultaat.

Zo dragen wij ons steentje bij

Voor de UV-werende items in onze collectie zijn gemiddeld negen petflessen nodig. En geloof het of niet, het gaat hierom de frisdrankflessen of waterflesjes die je wellicht wekelijks tot maandelijks tijdens een bezoekje aan de supermarkt in speciale apparaten of bakken werpt in ruil voor statiegeld. Maar denk ook aan verpakkingen voor cosmetica, vloeibare zepen, schoonmaakmiddelen of medicijnen. Want ook deze petflesjes worden gerecycled in het proces van UV-werende zwemkleding voor kinderen. De flessen worden namelijk verzameld, ingeleverd en vervolgens door een specialistisch bedrijf verwerkt tot ijzersterk polyester. Ook wel PET.

PET

Maar dan een andere pet dan de petten die je kan vinden in onze collectie UV-werende petten voor baby’s met verstelbaar kinkoord (handig!). Beter bekend als JUJA’S zonnehoeden. PET is namelijk de afkorting voor Poly Ethyleen Terftalaat, ook wel een polyester. Eentje die we bij JUJA Wear als grondstof gebruiken voor onze beschermende zwemkleding. Simpelweg omdat Poly Ethyleen Tereftalaat ontzettend sterk, chemisch stabiel en een goede elektrische isolator is. Dat zorgt ervoor dat de kleding lang meegaat. Naast duurzaamheid staat kwaliteit namelijk ook hoog op onze prioriteitenlijst. Want hoe fijn is het dat je kinderen na een zomer nog eens een lange tijd kunnen genieten van hun fijne zwempak, of je de Uv-kleding door kunt geven aan broertjes of zusjes? Als we de JUJA fans mogen geloven, héél fijn.

Van petfles naar kledingstuk

De petflessen die worden ingezameld en ingeleverd worden dagelijks vermalen tot polyesterkorrels. Korrels die we bij JUJA Wear na een vakkundig proces terugzien in onze webshop tot UV-werende zwemshirts, zwempakken, bikini’s en zonnehoeden die kinderen bescherming bieden tegen UPF50+. De UV-kleding blokkeert namelijk achtennegentig procent van de UV-straling op de bedekte delen. En dat combineren we met uitgesproken designs. Op deze manier onderscheiden we ons bij JUJA op een innovatieve maar ook zeker op een unieke manier. Denk bijvoorbeeld aan een UV-zwemset met sterren voor meisjes en een UV-zwempak voor jongens met oldtimers erop. Niet zo’n fan van printjes? Ga dan voor een uni blauw of roze UV-zwemshirt of een wit met blauwe UV-longsleeve. Genoeg keuze voor alle kinderen van nul tot zestien jaar.

Van product tot verpakking

Bij JUJA Wear vinden we het niet alleen belangrijk dat onze items verantwoord zijn, maar dat het hele proces dit is van A tot Z. Zo is het draad dat we bij JUJA Wear gebruiken van biologisch garen, zijn de kaartjes van gerecycled papier en de polybags waarin we de bestelling versturen van gerecycled plastic. Ook bij het transport kijken we naar hoe we de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk kunnen minimaliseren. Daarom kiezen we er bij JUJA Wear voor om onze collectie te vervoeren per boot in plaats van een milieubelastend vliegtuig. Zo dragen we op elke mogelijke manier ons steentje bij aan een milieuvriendelijke planeet.

Het eindresultaat

Wat is er nu fijner dan als ouder je kind zorgeloos en beschermd rond te zien huppelen in een uniek design? Misschien het feit dat je zelf ook een zorgeloze dag kan ervaren! Bij JUJA Wear willen we dat elke generatie op een verantwoorde manier van de zon kan genieten. Dus vergeet jij niet om je petflessen deze week weer eens in te leveren bij de supermarkt op de hoek? Dan regelen wij de rest.

Terug naar boven