JUJA maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Onze Missie

De missie van JUJA

JUJA kan met recht ‘een merk met een missie' worden genoemd. Een tweeledige missie zelfs. JUJA maakt duurzame, comfortabele en beschermende UV-zwemkleding die fashionable is. Bij de totstandkoming en de productie van de verschillende UV-beschermende items, worden gerecyclede petflessen gebruikt als grondstof voor het polyester waar de kleding en accessoires van worden gemaakt. Hoe duurzaam wil je het hebben?

JUJA en verantwoord zongedrag

JUJA zet vol in op verantwoord zonnen en op de bewustwording daaromtrent. Ieder mens en ieder kind moet onbezorgd kunnen genieten van de zon. Verstandig spelen en genieten in de zon, begint ook in Europa en Nederland een steeds relevanter onderwerp te worden. Alleen smeren met een zonnebrandcrème blijkt steeds vaker niet voldoende te beschermen. Zonverbranding op jonge leeftijd geeft een grotere kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. Dit besef dringt steeds meer tot ons door. In landen als Australië en Engeland behoort UV-zwemkleding al jaren tot de standaard garderobe van kinderen en volwassenen. Denk eens aan hoe er jaren geleden werd gekeken naar bijvoorbeeld het dragen van ski-, fiets- of zelfs brommerhelmen? Of naar autogordels? Er zijn tijden geweest dat daar smakelijk om werd gelachen. Termen als ‘overdreven’, ‘raar’ en ‘belachelijk’ waren niet van de lucht. In 2020 zijn dergelijke vormen van bescherming vanzelfsprekend, en een vergelijkbare ontwikkeling vindt plaats op het gebied van verantwoord zongedrag. Wie stelt zijn kind of zichzelf nou bewust bloot aan de risico’s die UVA- en UVB-straling met zich meebrengen? JUJA draagt vol overgave bij aan deze bewustwording en stelt alles in het werk om ook de jongere generatie goed beschermd van de zon te kunnen laten genieten.

JUJA, zwemkleding gemaakt van gerecyclede petflessen

De zwemkleding van JUJA, met de hoogst haalbare UPF50+, beschermt kinderen tegen de schadelijke gevolgen van ultraviolette straling. Deze combinatie maakt JUJA uniek en innovatief. De belangrijkste voordelen van hoogwaardige UV-beschermende kleding zoals die van JUJA, ten opzichte van ‘normale’ kleding:
UV- kleding beschermt de huid tegen verbranding, veroudering en huidziekten.
• UV- kleding blokkeert 98% van de UV-straling.
UV- kleding beschermt tegen UVA én UVB-straling.
UV- kleding biedt de maximale UPF 50+ bescherming waar ‘normale’ kleding tot maximaal UPF 15 beschermt.

JUJA en duurzaamheid

Hoe mooi is het dat de zwemkleding van JUJA UV-bescherming geeft én ook nog eens is gemaakt van gerecyclede petflessen? Het is niet voor niets dat het JUJA-logo een petflesje is. Naast bewustwording omtrent zongedrag speelt ook duurzaamheid en zeer grote rol binnen het JUJA-label. JUJA streeft ernaar om een ‘recycled protective lifestyle’ de nieuwe norm te laten zijn. Niet alleen door gebruik te maken van gerecyclede petflessen als 'grondstof', maar ook door de kwaliteit en (dus) de duurzaamheid van de verschillende items. De verschillende items zijn zo sterk en slijtvast dat deze gerust meermaals door kunnen worden gegeven aan bijvoorbeeld broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en zelfs volgende generaties. Verder is het draad dat gebruikt wordt gemaakt van biologisch garen, de kaartjes van gerecycled papier en de polybags van gerecycled plastic. Zelfs wordt bij het transport van de fabrikant naar Nederland gekozen voor vervoer per boot in plaats van voor het veel meer milieubelastende vliegtuig. Zoals je kunt lezen gaat JUJA waar mogelijk zo duurzaam te werk.

Terug naar boven