JUJA maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

JUJA en verstandig zongedrag

Verstandig zongedrag: op deze manier neemt JUJA Wear haar verantwoordelijkheid

Jan Willem van der Sterre is oprichter van JUJA Wear en samen met Charlotte ouder van Julia, James en Jack. Jan Willem verloor zijn vader aan huidkanker. Dit is één van de redenen dat hij zich is gaan verdiepen in UV-beschermende kleding. Hij streeft er namelijk naar om het aantal gevallen van huidkanker terug te dringen aangezien het aantal patiënten nog steeds stijgt. ‘Mensen zijn zich onvoldoende bewust van het feit dat ze zich goed moeten beschermen als zij zichzelf of hun kinderen gedurende langere tijd blootstellen aan de zon’, legt hij uit.

Bewustwording

Vanaf het moment dat Jan Willem zijn vader verloor aan huidkanker richtte hij zich volledig op het creëren van verantwoord zongedrag en UV-beschermende kleding. Op deze manier hoopt Jan Willem andere ouders bewust te maken van de ernst van de situatie. Dit doet hij dan ook vol passie door zelf het juiste voorbeeld te geven en natuurlijk de kleding te produceren waarin jouw kind straks de hele dag door fanatiek van de glijbanen af kan gaan, honderden zandkastelen kan bouwen of net als mama kan liggen zonnebaden op het strand. Ook al lukt dat laatste vaak toch minder lang dan gedacht. Ook niet erg. Zolang de kinderen er maar beschermd bijlopen en onbezorgd kunnen genieten van het mooie weer. En het liefst ook nog een beetje stijlvol. Kind blij, wij blij.

Het begin van JUJA Wear

Toch is JUJA Wear niet het bedrijf waar het allemaal is begonnen voor Jan Willem. Zijn reis van fles naar kledingstuk startte namelijk in 2011 bij UV-Fashions. Een bedrijf dat uitgroeide tot Europa’s grootste aanbieder van UV-beschermende zwemkleding en accessoires voor het hele gezin. Je begrijpt dat de inmiddels UV-kleding-expert na negen jaar kennis en ervaring het weleens tijd vond voor zijn eigen merk: JUJA Wear. Een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in gerecycled UV-werende zwemkleding vernoemd naar zijn kinderen Julia, James en Jack, ofterwijl: JUJA. Dat is overigens niet het enige in Jan Willems bedrijf met een achterliggende gedachte. Kijk maar eens naar het logo van JUJA: een petfles. Simpelweg omdat het precies weergeeft waar JUJA Wear voor staat. Bij JUJA wordt alle UV-zwemkleding namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen. En dat allemaal op een milieuvriendelijke manier. Het speelt een grote rol speelt bij het JUJA-label: duurzaamheid. Iedere dag opnieuw wordt er hard gewerkt om ‘recycled protective lifestyle’ de nieuwe norm te laten zijn.

De bescherming van de petfles

Een dagje wegdromen op je handdoek op het strand of aan het zwembad van het hotel, maar ook in eigen tuin of op de camping. Heel fijn dat onbezorgde leventje, maar hoe fijn is het om dit ook de rest van de zonnige dagen door te kunnen zetten? Bij JUJA zetten we ons daarom vol in op verantwoord zonnen. Zonverbranding op jonge leeftijd kan op latere leeftijd namelijk grote gevolgen hebben. Hetgeen wat we natuurlijk maar al te graag willen voorkomen op een duurzame manier: door het hergebruiken van petflessen tot Uv-werende zwemkleding voor kids. Zo wordt één UV-zwemshirt al gemaakt van maar liefst negen petflessen. De polyester die hierin verwerkt zit, zorgt ervoor dat we kinderen door middel van UV-werende zwemkleding kunnen beschermen tegen de nare gevolgen van ultraviolette straling zoals verbranding, veroudering of huidziekten. Maar liefst achtennegentig procent van de UVA én UVB-straling wordt namelijk geblokkeerd door onze zonnekleding en biedt de maximale UPF50+ bescherming. In tegenstelling tot normale kleding: deze kleding beschermt kinderen maximaal tot UPF 15. Een groot verschil, maar makkelijk op te lossen: wear JUJA.

Hoge verantwoordelijkheid

Naast de bescherming richt JUJA Wear zich ook op de kwaliteit van de kleding. Zo is de UV-werende collectie, bestaande uit zwemshirts, zwempakken, zonnehoeden, bikini’s en longsleeves erg modieus, kleurvast, kleurecht, ademend, sneldrogend en niet te vergeten; comfortabel. JUJA Wear neemt van A tot Z haar verantwoordelijkheid op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Zo zal je bestelling altijd op een milieuvriendelijke manier bij jouw op de mat belanden. Want naast het draad van biologisch garen, de gerecyclede papieren kaartjes en de polybags die we gebruiken, gaan we ook verantwoord te werk met de reis die jouw bestelling aflegt. Op naar een zorgeloze en onvergetelijke zomer.

Terug naar boven